Venüs Kadını

Site Rengi

Alkali Beslenme

26.11.2023
367
Alkali Beslenme

Güzelliğine sağlığına dikkat eden her kadın çeşitli beslenme modelleri arar kendine. Özellikle bir Venüs kadını iseniz bu daha da önem arzeder. Karatay diyeti, ketojenik beslenme, alkali beslenme ve daha pek çok.. Biz alkali beslenmeye değineceğiz bugün.

Alkali beslenme vücuttaki toksinlerin atılmasına yardım eden bir beslenme türüdür. Paket gıdaların hayatımıza girmesiyle toksin sorunu hemen herkesin başındadır. Paket gıdaların ve hazır gıdaların içindeki katkı maddeleri vücuttaki mineral ve vitaminleri azaltır. Alkali beslenme de bu kaybolan vitamin ve minerallerin geri kazanılması için yardımcıdır.

Nasıl Alkali Beslenme Yapılır?

Öncelikle fast food ve marketten aldığımız işlenmiş yiyeceklerden uzak durmalıyız. Türklerin vazgeçemediği bir yiyecek grubu olsa da hamur işlerinden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır alkali beslenme yoluna girmişsek. Ve tabi ki kızartılmış yiyecekler de kara listede. Yiyecekler her zaman taze olmalı, meyve ve sebzeler mevsimine uygun tüketilmeli. Kışın karpuz yememeliyiz mesela manavda görsek bile ???? Yiyecekler mümkün olduğunca fazla çiğnenmelidir. Yağ kullanımı da çok önemlidir. Soğuk sıkım zeytinyağı ilk tercihiniz oldun her zaman. Bunun yanında ceviz ve balık yağı da beslenme programınızda olmalıdır. Asitli gazlı içeceklerden ve kafeinli içeceklerden uzak durmamız gerekiyor. İçtiğimiz suya her zaman değil ama günde bir kaç kez limon ya da sirke damlatılmalıdır. Ama unutmayın açken içtiğiniz suya eklemeyin limon ve sirkeyi. Pişirilmeye gerek duymayan yiyecekleri çiğ tüketmek de vücudun alkali beslenmesine katkı sağlayacaktır.

Alkali Beslenmenin Faydaları Nedir?

Alkali beslenme vücudun PH dengesini korur.

Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.

Kilo vermeye yardımcıdır.

Sindirim sisteminiz düzene girer.

Bağışıklı sisteminiz güçlenir.

Güne daha enerjik başlarsınız.

Alkali Beslenmenin Zararları Nedir?

Alkali diyetin uzun vadeli etkileri konusunda yapılmış araştırma yoktur. Ama alkali beslenmede besinler kısıtlandığı için vücut için gerekli yağ asitlerinde eksiklik oluşabilir. Özellikle  kırmızı et, balık ve tavuk eti sınırlı şekilde tüketildiği için demir, fosfor, B12 vitamini, Omega-3 yağ asidi eksikliği oluşabilir. Bu nedenle doktor kontrolünde yapılması tavsiye edilir.

Alkali Beslenmede Hangi Besinler Vardır?

Alkali besinler içerisinde mevsiminde taze sebzeler, şeftali gibi meyveler, baharatlar, maden suyu, her bakliyat değil ama çoğu bakliyat vardır. Kuruyemişlerden badem de alkali bir besindir. Limon asidik bir meyve olsa da, tüketildiğinde vücutta alkali etkisi gösterir. 

Kaynak: Levent Hastanesi Sağlık Rehberi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.